‘Spreeuwen dansen’

Half november was ik getuige van een prachtig natuurfenomeen, groepjes spreeuwen die samen kwamen om een schitterende voorstelling te geven rond zonsondergang.

Samen dansen tot de zon ondergaat, de meest bijzondere vormen, van konijn tot cobra. Vaak in het gezelschap van 1 of meerder roofvogels, hoewel de spreeuwen het ze lastig maakten door chaos te creëren, viel er toch af en toe een slachtoffer.

De eerste keer dat ik aanwezig was met mijn camera kwam ik niet veel verder dan het maken van een filmpje, zo indrukwekkend vond ik het, maar hoe vaker je er bij kunt zijn, hoe meer ideeën er komen voor het maken van creatieve beelden.
Een feest om te fotograferen en een mooie uitdaging om er mijn eigen signatuur aan te geven.

Spreeuwenzwerm konijn
Spreeuwenzwerm konijn

Fine Art prints

Voor de uitvoering van het eindproduct ben ik geïnspireerd door een oude afdrukvorm, de cyanotype, waarbij de blauwe kleuren passend bij het blauwe uurtje waarin de spreeuwendansen plaatsvinden.
Het ouderwetse afdrukproces met chemicaliën heb ik niet gebruikt, maar digitaal nagebootst. De prints worden gedrukt op hoogwaardig Fine Art papier op een formaat van 20 x 30 cm, dit is inclusief witrand.

Spreeuwenzwerm konijn